terug naar projectoverzicht

Het kleinste kamertje

project - crowdfunding

Perla van Kessel legt bijzonder gedecoreerde toiletten vast en bundelt deze in een verjaardagskalender.

Het kleinste kamertje 

Als fotograaf en ontwerper is Perla van Kessel enorm gefascineerd door de eigenzinnigheid waarmee mensen omgaan met objecten en ruimtes, vooral over de zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt. 
 
Perla trekt met haar camera door Nederland om bij Jan en alleman op ‘toiletbezoek’ te gaan. Zij drinkt thee met de eigenaren en neemt een klein interview af. Het viel haar op dat veel mensen hun toilethokje versieren. Sommige mensen gebruiken de wc zelfs als een klein museum. Er worden dan verzamelingen neergezet die “absoluut niet in de huiskamer kunnen staan.” 

De 12 leukste toiletten komen in een verjaardagskalender. Die kalender kan dan vervolgens weer op de wc worden gehangen. Daarnaast wordt er een expositie georganiseerd. 

crowdfunding

Het kleinste kamertje is een toegankelijk fotografieproject voor en over de gewone Nederlander. Om de gewone Nederlander te bereiken start Perla een crowdfunding campagne. Letterlijk iedereen kan dan onderdeel worden van het project. Op deze manier hoopt Perla, naast financiering van het project, ook meer bekendheid te genereren waardoor mensen haar ook gaan benaderen met nieuwe bijzondere toiletten. 

motivatie kunstloc brabant

De Brabantse ontwerper en fotograaf Perla van Kessel vertaalt haar fascinatie voor de manier waarop mensen omgaan met ruimtes in een toegankelijk fotografieproject. Alledaagse dingen bekijkt ze vanuit een andere blik. Kunstloc Brabant bewondert haar enthousiasme en nieuwsgierigheid en steunt daarom dit project.

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met joosje duindam