terug naar projectoverzicht

OMG It's Me

project - crowdfunding

Claudette van de Rakt is gefascineerd door selfies. In 2012 begon ze met het maken van zelfportretten met haar telefoon. Ondertussen zijn selfies een dagelijks fenomeen geworden, maar wat schuilt er achter deze persoonlijke beelden en waar staan selfies in de geschiedenis van vrouwelijke zelfportretten? Claudette gaat op onderzoek uit.

Over OMG It’s Me

OMG It’s Me is een boekpublicatie die voortgekomen is uit de grote hoeveelheid selfies die Claudette de afgelopen jaren verzameld heeft. Via deze weg wil zij selfie verheffen tot een kunstvorm. De selectie van circa 400 foto’s wordt ondersteund door teksten van een aantal vrouwelijke auteurs die Claudette persoonlijk heeft benaderd. Onder andere Janneke Stegeman (bijbelwetenschapper), Merel Bem (journalist) en Esther Porcelijn (dichter) leveren vanuit diverse standpunten een bijdrage. Anouk Stoffels is de ontwerper van het boek.
 

Over Claudette van de Rakt

Claudette van de Rakt is fotografe en beeldend kunstenaar. Ze combineert commerciële fotografie met eigen werk. Daarnaast is zij mede-eigenaar van fotostudio Lighthouse in Breda. Vrouwen, het proces van ouder worden, en de maatschappelijke positie van de vrouw zijn terugkerende thema’s in haar werk.  
 

Motivatie bkkc

In 2011 voerde Claudette al een succesvolle crowdfunding campagne voor haar fotoboek I Am a Girl. In haar nieuwste boek ‘OMG It’s Me’ neemt ze het fenomeen selfies onder de loep en zet opnieuw crowdfunding in om deze publicatie te realiseren. bkkc steunt de tweede campagne van Claudette graag!

Dit project is met 103% geslaagd op 19 juni 2018.

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl