terug naar projectoverzicht

Tribe of Ghosts

project -

Almichael gaat aan de slag met zijn afstudeerfilm Tribe of Ghosts, waarin hij een groep kinderen met albinisme volgt in een noodopvangcentrum in Tanzania. Almichael wil zijn camera als hulpmiddel gebruiken om de gecompliceerde levens van mensen met albinisme in Tanzania onder de aandacht te brengen en zo een discussie over dit omstreden onderwerp te stimuleren. Om Tribe of Ghosts te kunnen realiseren, maakt hij gebruik van crowdfunding. 

Over Tribe of Ghosts

In Tribe of Ghosts volgen we het dagelijks leven van een groep kinderen met albinisme. Zij verblijven in een bewaakte noodopvang, omdat zij buiten de muren van dit toevluchtsoord het slachtoffer zijn van een klopjacht die wordt geleid door Mganga’s, ofwel medicijnmannen. Deze medicijnmannen handelen vanuit het geloof dat mensen met albinisme geesten zijn wiens lichaamsdelen kunnen bijdragen aan het verkrijgen van rijkdom en geluk. Hoe ziet een dag in het leven van deze kinderen eruit en wat zijn de consequenties van de opvattingen rondom albinisme in Tanzania?
 

Over Almichael Fraay

Almichael is student FILM aan het AKV St. Joost in Breda. Als man met een donkere huid, opgegroeid en woonachtig in een westerse maatschappij, heeft hij naar eigen zeggen ervaring met hoe het is om beoordeeld te worden op je huidskleur. Met Tribe of Ghosts reist hij af naar Tanzania om in kaart te brengen hoe kinderen met albinisme nog steeds slachtoffer worden van een klopjacht geleid door Mganga’s, ofwel medicijnmannen. “Wegkijken kan niet meer, iedereen moet zien wat de gevolgen zijn van dit probleem en wat deze kinderen dagelijks meemaken,” volgens Almichael.
 

Motivatie bkkc

Almichael Fraay, student FILM aan het AKV St. Joost in Breda, werkt aan zijn afstudeerfilm Tribe of Ghosts. Hij volgt een groep kinderen met albinisme in een opvangcentrum in Tanzania, waar zij noodgedwongen verblijven, omdat zij anders een groot risico zouden lopen om mishandeld, verminkt, of zelfs gedood te worden vanwege lokaal bijgeloof. Met deze documentaire wil Almichael ervoor zorgen dat mensen met albinisme niet langer het zwijgen wordt opgelegd en er een discussie rond dit onderwerp op gang wordt gebracht. bkkc steunt dit bijzondere project graag!

Dit project is met 100% geslaagd op 5 april 2018.
 

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl