terug naar projectoverzicht

Vergeet de vrijheid niet

project - crowdfunding

Brabantse illustrator Renée van den Kerkhof maakt een memoryspel over 75 jaar Vrijheid. 

memoryspel

Volgend jaar vieren we 75 jaar Vrijheid en de Brabantse illustrator Renée van den Kerkhof maakt hier een memoryspel over. 45 rijk geïllustreerde platen maken lastige thema’s op een laagdrempelige manier bespreekbaar zoals (on)vrijheid, vrede, het verdwijnen van de democratie en censuur. Thema’s die speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog maar ook nu nog relevant zijn. In een bijgeleverd boekje is meer over de onderwerpen te lezen en bij bijna elke prent hoort een vraag of kleine opdracht, om een gesprek op gang te krijgen.

Voor dit spel heeft Renée elke prent eerst geschetst met potlood, uitgewerkt met zwarte stift en na inscannen digitaal van kleur voorzien. Voor de inhoud heeft zij samengewerkt met een historici. 

crowdfunding

Met behulp van deze crowdfunding kan het spel daadwerkelijk gedrukt worden: vóór 12 september want dan is het precies 75 jaar geleden dat de eerste Nederlandse plaats, het Limburgse dorpje Mesch, bevrijd werd. 

motivatie kunstloc brabant

Kunstloc Brabant vindt het memoryspel een mooi middel om een jonge generatie laagdrempelig kennis te laten maken met thema's als vrijheid en onvrijheid. De illustraties spreken tot de verbeelding en brengen een gesprek op gang. Kunstloc ondersteunt deze crowdfunding daarom graag!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met joosje duindam