terug naar projectoverzicht

Zevenentwintig | Ira Hoefsmid

project - crowdfunding

Ira Hoefsmid is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van haar afstudeerfilm is zij een crowdfunding gestart. "Zevenentwintig" is een documentair portret over de vriendschap tussen drie opgroeiende jongens en hun worsteling met het leven en volwassen worden.

het verhaal

Robbie, Rinke en William zijn drie vrienden die hebben afgesproken om op hun 27e uit het leven te stappen. Nu beginnen ze met opgroeien, begint hun afspraak te wankelen. In deze documentaire volgt Ira Hoefsmid de drie jongens op de voet, terwijl ze steeds dichter bij hun deadline komen.

inspiratie

Ongeveer twee jaar geleden begon Ira met een documentair portret over de vriendschap tussen Robbie, Rinke en William. Wat gebeurt er als je niet meer stilstaat bij wat er morgen, over een maand of over vier jaar moet gebeuren? En als je eigenlijk dus alleen maar bezig bent met het ondervinden van je eigen verlangens en de directe bevrediging hiervan? Dit waren de vragen waar zij als filmmaker mee bezig was toen ik de jongens ontmoette. Nu, twee jaar later, ziet zij nog steeds een verhaal dat ze niet alleen wil, maar moet vertellen. De jongens gaan volgens haar op een hele bijzondere en radicale manier om met iets waar we allemaal tot op zeker hoogte bang voor zijn. Oud worden en het leven voorbij laten gaan zonder dat het bijzonder was...

proces

De komende vijf maanden gaat Ira de documentaire tot stand brengen met een klein team bestaande uit cameraman, geluidsman, producent en zijzelf als regisseur. De jongens worden verder gevolgd in hun leven en er worden ook nog extra scenes gedraaid om het verhaal vorm te geven.

Met alle beelden van de afgelopen twee jaar en het nieuwe beeldmateriaal, komt de film vervolgens tot leven in de zogenaamde post-productie. Vanwege de grote hoeveelheden aan beeld, geluid, gesprekken, foto’s en onderzoek gaat Ira samen met een editor het verhaal opbouwen. Het wordt een uitdaging om voor de kijkers (en haarzelf) inzicht te creëren in de chaos, om de jongens en hun keuzes beter te begrijpen.

Motivatie Kunstloc Brabant

De afstudeerfilm van Ira Hoefsmid (AKV|St.Joost) – een documentair portret over de vriendschap tussen drie opgroeiende jongens en hun worsteling met het leven en volwassen worden – wordt haar visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan haar ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge filmmaker van harte!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met sam branten