terug naar projectoverzicht

Adrenaline | The Ruggeds

project - impulsgelden

The Ruggeds is een breakdancecrew uit Eindhoven bestaande uit 12 dansers, opgericht in 2005. Ze zijn te zien in diverse dansshows, commercials en videoclips en ontwikkelden voor theatercircuit hun eigen show ‘Adrenaline’, vol onvoorstelbare acrobatiek, ritme en energie. The Ruggeds verbinden de taal van de straat aan de taal van het theater.

Uitdaging en doel

The Ruggeds willen meer dan battlen in Hiphop dans. De samenhang tussen de verschillende bewegingen en de nuance van de dans vormen een bijzondere taal. Deze taal gaan zij delen met het publiek. Om die nuance duidelijk over te brengen en de bezoeker anders naar Hiphop te laten kijken én de explosiviteit en ontwikkeling van Urban dans te laten zien is een verhaallijn nodig. Hun show is dan ook uitgebreid van 20 naar 75 minuten. Daarvoor is een aantal elementen bij elkaar gebracht. Ten eerste een topper uit hun eigen scene: Jonzi D. Deze rapper en danser is al vanaf begin jaren 80 actief in de Britse Hiphop cultuur. Niek Traa is artistiek leider; hij behoort tot de internationale Bboy wereldtop en is een van de meest succesvolle dansers in de geschiedenis van de Nederlands Breakdance scene. Hij gaat samen met de regisseur de richting van de show bepalen. Ook zijn diverse externe choreografen ingeschakeld om korte specifieke stukken veelzijdiger en boeiender te maken. Te weten: Andre “Drosha” Grekhov - Artist in residence bij het Parktheater / Delphine “Dey Dey” Nguyen – Danser en choreograaf uit Parijs / Seun “Shay” Latukoklan – Vooraanstaande Hiphop danser en choreograaf.

Samenwerking

Om een nieuwe generatie bezoekers te bereiken ondersteunt Het Parktheater de show. Leuk feit is dat daar de première plaatsvindt op vrijdag 10 februari 2017. Via Senf theaterpartners worden nationale en een aantal internationale theaters benaderd. De rol van projectcoördinator wordt uitgevoerd door Mad Skills. Verder is er aandacht voor artwork en decor (Ontwerpbureau Derde Divisie) en fotografie (Maurice van der Meijs Fotografie).

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Zowel de externe jury als de ABC-commissie spreekt het vertrouwen uit in The Ruggeds. Beide waarderen de gedrevenheid en ambitie van de projecthouders. De ABC-commissie ziet mogelijkheden voor The Ruggeds in de theaterdiscipline, waarbij de technische kwaliteit van de hiphop en breakdance een inhoudelijke, dramaturgische uitwerking kan krijgen die een nieuw terrein voor deze dancecrew kan openen. Het project wordt daarom ondersteunt met een bijdrage uit de impulsgelden.

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. 353.

Meer weten over dit project? neem contact op met teun van irsel

013-7508461t.vanirsel@bkkc.nl

hulp nodig bij jouw impulsgeldenaanvraag?