terug naar projectoverzicht

BioArt Laboratories

project - beeldcultuur

BioArt Laboratories werkt en pioniert op het snijvlak van kunst, wetenschap en natuur. De organisatie functioneert als een magneet tussen kunstenaars, ontwerpers, studenten, bedrijfsleven, wetenschappers en andere geïnteresseerden. Zij is een broedplek voor verrassende cross-over ontmoetingen en samenwerkingen.
 

De organisatie

BioArt Laboratories, als fysiek en theoretisch platform, biedt de ruimte om innovatief en creatief het werkgebied van bio-art te verkennen en te experimenteren. Het hart van de organisatie is het laboratorium. Door het vele werk ontstaat de behoefte aan meer structuur en professionalisering. Het laboratorium wil meer activiteiten ontwikkelen, zoals het BioArt StadsLAB Open Vrijdag en het BioArt StadsLAB Masterclasses. Hiermee wordt de aantrekkingskracht op bedrijven groter. Niet alleen voor sponsorschap maar ook voor samenwerking op het gebied van innovatie en talentontwikkeling.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Talentontwikkeling is niet alleen een item voor de doelgroep, maar ook voor de medewerkers van BioArt Laboratories zelf. In deze jonge bedrijfstak is ervaren personeel schaars. Met de bijdrage uit de impulsgelden behouden zij junioren, die momenteel als stagiaire of via een startersbeurs ervaring opdoen, voor de organisatie. Kostbare kennis gaat niet verloren en BioArt Laboratories kan sneller de volgende professionaliseringsslag maken.

De externe jury en de ABC-commissie zijn van mening dat BioArt Laboratories zich met maatschappelijke relevante projecten bezighoudt waarbinnen ruimte is voor een volwaardige cross-over tussen wetenschap en kunst. Ook zien zij een groeipotentie door het (nationale) bestaansrecht en -noodzaak van het initiatief. Zij willen de ambities van het initiatief stimuleren.

De volledige aanvraag en het juryrapport lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. 287
 

Meer weten over dit project? Neem contact op met Mirjam Emmen

013 7508411 m.emmen@bkkc.nl

hulp nodig bij jouw impulsgeldenaanvraag?