terug naar projectoverzicht

Curatorschap KONT Magazine

project - impulsgelden

De komende jaren wil autonoom kunstenaar Griet Menschaert zich ontwikkelen tot kunstenaar-curator. Deze ontwikkeling wil ze in gang zetten door een curatorschap van het nog te ontwikkelen KONT magazine, een discipline-overstijgend boekwerk dat jaarlijks verschijnt. Naast dit magazine gaat Griet als betrokken curator/kunstenaar fysieke podia 'bouwen' om daarop de kwaliteiten die zijn als maker bij andere makers ziet zichtbaar maken. 

KONT magazine

Het magazine is enerzijds een publicatie door makers, een tentoonstelling op papier en een werkperiode. Anderzijds haar persoonlijke visitekaartje als curator. Voor deze ontwikkeling vraag Griet een bijdrage uit het impulsgeldenprogramma.

waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De externe jury is onder de indruk van de gedrevenheid van de kunstenaar. Het ontwikkelen van dit magazine zal verder reiken dan het tijdschrift alleen, zowel voor de aanvrager als voor de culturele sector. De jury acht Griet in staat om een infrastructuur tot stand te brengen die ook buiten Eindhoven zal reiken. Volgens de ABC-commissie is Griet verankerd in de samenleving en tegelijkertijd een kunstenaar die een pionierende rol binnen de beeldende kunst vervult. Ze heeft veel samenwerkingspartners en weet mensen te enthousiasmeren. De ABC-commissie volgt het advies van de externe jury en kent de gevraagde bijdrage uit de impulsgelden toe.

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van de aanvragen onder nummer 404.

meer weten over dit project? neem contact op met mirjam emmen

013 7508411m.emmen@bkkc.nl

hulp nodig bij jouw impulsgeldenaanvraag?