terug naar projectoverzicht

de n65 als etalage

project - impulsgelden

Greenport Midden Brabant is een vereniging van boom- en plantenkwekers gevestigd aan en in de nabijheid van de N65. De Provincie Noord-Brabant wil de bereikbaarheid en veiligheid van de N65 verbeteren en de ruimtelijke kwaliteit rondom de weg versterken. De boom- en plantenkwekers willen actief deelnemen aan deze gebiedsopgave.

Foto: Leylandii paviljoen, KCCM

authentiek

De kwekers beschrijven het gebied als ‘de tuin van Brabant’, waarin ze hun producten als op een tuinbeurs kunnen etaleren. De N65 heeft een etalagefunctie voor de kwekerijsector omdat veel kwekerijen en hun producten zichtbaar zijn vanaf de weg. Maar ook de meer landinwaarts gelegen kwekerijen dragen bij aan de identiteit van de regio. Het project biedt kansen om de kwekerijsector nog beter te profileren. De kwekers pleiten dan ook voor het behouden van het authentieke karakter van de weg, maar met ook voor innovatie en duurzame aspecten. Groene innovaties spelen een belangrijke rol. De samenwerking met kunstenaars is een kans voor verschillende en innovatieve toepassingsmogelijkheden.

waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De ABC-commissie staat positief tegenover dit project, omdat in het plan aandacht is voor nieuw opdrachtgeverschap en samenwerking met partijen uit de niet-culturele sector. In het plan is aandacht voor nieuw opdrachtgeverschap aan kunstenaars en samenwerking met partijen uit het niet-culturele domein. 

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van de aanvragen onder nummer 383.

meer weten over n65 als etalage? neem contact op met netty van de kamp

013 7508426n.vandekamp@bkkc.nl

hulp nodig bij jouw impulsgeldenaanvraag?