terug naar projectoverzicht

de kunstopdracht 2018

project - kennis & dialoog

Voor kunstenaars, ontwerpers en architecten. Doorloop het hele traject van werken in opdracht in het publieke domein. De opdrachtsituatie, financiële planning, pitch en ontwerp. Deel jouw innovatieve ideeën, verbreed je netwerk en ontmoet potentiële opdrachtgevers. Je kunt een eindopdracht winnen voor een schetsontwerp voor de Spoorzone in Tilburg.

Gemeenten, provincie, maatschappelijke organisaties, de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven verlenen steeds vaker opdrachten voor kunst in de publieke ruimte. Een start maken in de opdrachtenpraktijk is voor de jonge maker echter niet gemakkelijk. Masterclass De Kunstopdracht geeft getalenteerde starters met de ambitie om werk te realiseren in het publieke domein de gelegenheid zich te ontwikkelen. Want juist in deze groep zit veel potentieel talent.

het programma

Als deelnemer aan De Kunstopdracht doorloop je tijdens vier workshopdagen het complete traject van werken in opdracht en alles wat daar bij komt kijken. Gespecialiseerde gastdocenten staan stil bij belangrijke aspecten zoals de opdrachtsituatie, financiële planning, omgaan met contracten, materiaalkennis, maken van ontwerpen en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Ook krijg je training in het presenteren en pitchen van plannen en het opstellen van een businessmodel. En het blijft niet bij theorie alleen, want uiteindelijk kun je een opdracht winnen verbonden aan de imposante LocHal in Tilburg. Jouw werk is dan permanent te zien zijn op de Spoorzone!

De Kunstopdracht is opgedeeld in drie fasen. De 1e fase is Masterclass De Kunstopdracht waarin je van 9 tm 12 april vier workshopdagen volgt. De 2e fase is gericht op de ontwerpopdracht voor de LocHal, in samenwerking met stuurgroep gebruikers LocHal en de gemeente. In mei er een terugkomdag waarop je jouw werk pitcht voor een kunstcommissie. Deze selecteert 2 kandidaten die worden uitgenodigd een schetsontwerp te maken. De 3e fase is de uitvoeringsfase (najaar 2018).

aanmelden voor de kunstopdracht 2018

meer weten over dit project? neem contact op met netty van de kamp