terug naar projectoverzicht

expo | take over #1: De Japanse Duizendknoop en De Motorkap

project - kennis & dialoog

“Wie wil onze expositie-ruimte aan de Spoorlaan 'overnemen'?”, vroegen wij begin dit jaar. Eef Schoolmeesters en Mirron Looijmans stuurden een winnend zomervoorstel in. Zij gaan van 19 juli tot en met 12 augustus de dialoog met elkaar aan. Kom het werk bekijken en verwonder je over een invasieve exoot, De Duizendknoop en De Motorkap als spiegel van onze samenleving!

afbeelding: Eef & Mirron
 

deelnemende kunstenaars

Eef Schoolmeesters over haar werk:
Voor mij is abstractie onlosmakelijk verbonden met ons bestaan. In mijn werk benader ik dit fotografisch. Een interesse in object/subject spelen hierbij een rol. In mijn beeld zoek ik graag de grens rondom abstractie op: wanneer is iets wat het is (en wat is het), en wanneer wordt het iets anders?

Mirron Looijmans neemt de tuin als uitgangspunt. Een plek waarbij het verlangen van de mens om zijn omgeving te controleren botst met zijn fixatie op de natuur en haar ongetemde, onberekenbare vermogen. Tuinen zijn plekken geworden om je terug te trekken uit onze wereld waarin ‘snelheid en overdaad’ overheersen. Tuinen zijn plekken waar ontspanning, reflectie en rust worden beleefd. Steeds vaker bieden ze zowel de fervente tuinier een plek als niet-menselijke wezens, wanneer het gaat om de hedendaagse volautomatische kastuinbouw of technologische gadgets zoals drones. We leven in een wereld van connecties waar technologie en ecologie al lang nauw met elkaar verbonden zijn.
 

aanmelden

Op 19 juli, vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom bij de opening van de expositie. Meld je dan hier wel even aan.

openingstijden

De expositie is te zien van 19 juli tot en met 12 augustus 2018.
De tentoonstellingsruimte van bkkc is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en in het weekend van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis!
 

meer weten over de expo? neem contact op met Atty Bax