terug naar projectoverzicht

expo | take over #2: De JKBK-prijs

project - kennis & dialoog

Welkom bij de finalisten expositie van de enige echte Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018. De JKBK-Prijs is een kritische doch ludieke parodie op bestaande kunstprijzen in Nederland. De JKBK-Prijs sluit niemand op voorhand uit. Elke beeldend kunstenaar in Nederland kon meedoen. Het in te sturen kunstwerk werd daarentegen strikt omkaderd. De opdracht luidde: “Maak het ‘strandbal kunstwerk’ van naamgever en initiatiefnemer Jordy Koevoets zo exact mogelijk na”. De vijftien beste reproducties - én het originele ‘strandbal kunstwerk’ - worden van 11 oktober tot en met 17 november tentoongesteld aan de locatie Spoorlaan.

Jordy Koevoets kreeg van Kunstloc Brabant de vrije hand om als laatste aan de Spoorlaan een expositie in te richten. De Bredase beeldend kunstenaar deelt hiermee een plaagstoot uit. Hij schiet met scherp in zijn eigen vakgebied, de beeldende kunst, de opmerkelijke wereld van de kunstprijzen om precies te zijn. Na het verzamelen van alle opzienbarende reglementen en frappante restricties heeft hij een eigen variant gedestilleerd, de Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018. Een unieke en ludieke kunstprijs als kritische parodie op alle bestaande kunstprijzen in Nederland.

Jordy Koevoets over zijn werk:
Sinds mijn afstuderen in 2011 aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda heb ik meegedaan aan diverse kunstprijzen. De vele opmerkelijke restricties in deze kunstprijzen waren mij een doorn in het oog. Restricties die van toepassing zijn op de persoon, de kunstenaar dus, en restricties betreffende het in te sturen kunstwerk. Hoezo het beste kunstwerk van Nederland als je boven de 35 jaar niet mee mag doen? Of erger: thematische kunstprijzen met De zee of De liefde als verplicht uitgangspunt. En dat in de vrije kunst! Tijd voor actie dacht ik. Ik begin mijn eigen kunstprijs: de Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018.

openingstijden

De expositie is te zien van 11 oktober tot en met 17 november 2018.
De tentoonstellingsruimte van Kunstloc Brabant aan de Spoorlaan is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en in het weekend van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis!

Afsluiting

Na 9 jaar exposities te hebben georganiseerd aan de Spoorlaan sluiten we af met een feestelijke prijsuitreiking van de JKBK-prijs op 17 november 2018. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. Vanaf januari 2019 gaan we van start in de Lochal met een openingsexpositie van Wobby.club.

meer weten over dit project? neem contact op met atty bax