terug naar projectoverzicht

expo | who cares now?

project - kennis & dialoog

Tijdens de expositie Who Cares Now? zijn kunstprojecten te zien over ouderen en intimiteit, dementie, dyslexie, autisme en laurierpleisters. Dit is de vierde expositie in een reeks over kunst, zorg en gezondheid en maatschappelijk betrokken ontwerpers en kunstenaars. Daarnaast lanceren we het nieuwe zorgmagazine We Care! met daarin inspirerende resultaten van bijzondere projecten in de zorg- en welzijnssector.

Illustratie: Jeroen Nissen

kunstenaars

  • Heterdraad over ouderen en intimiteit: een samenwerking van Vitalis WoonZorg Groep, Literair Productiehuis Wintertuin en Zilver-Werk. Heterdraad is één van de producties van het Productiehuis Ouderen en Verhalen en werd mede mogelijk gemaakt door Brabant C. Concept: Maaike Mul | Vormgeving, beeld en inhoud: Sanne Muiser, Studio Pluis | Fotografie: Marcel de Buck en Nenah Gorissen | Grafische vormgeving: Fauzia Ngoesmin.
  • Evie Sparidaens: toont haar project HOU VAST, een boek en films over dementie.
  • Jeroen Nissen: maakt illustraties. Jeroen is winnaar van de JBZ Award 2017 (afstudeerproject AKV St. Joost) en illustrator van zorgmagazine We Care!.
  • Studio Anne Ligtenberg: toont diverse projecten waaronder het Dyslexie book en het spel Autism - playing with impulses.
  • Jalila Essaïdi i.s.m. Charl Goossens: Laurus Nobilis 'De natuur kent geen afvalstromen'. Samen ontwikkelde ze een laurierpleister gemaakt van de reststroom na de winning van de essentiële oliën. Ze wakkeren hiermee de discussie aan over het gebruik van biomaterialen, tegenover het gebruik van kunstmatige materialen binnen de farmaceutische industrie en de geneeskunde. Jalila Essaïdi is kunstenaar, ontwerper, directeur en oprichter van Stichting BioArt Laboratories.

we care!

In 2016 verscheen het eerste inspiratiemagazine over kunst & Zorg Who Cares?. We lieten zien welke mogelijkheden er zijn om vanuit kunst bij te dragen aan een prettige, mooie en duurzame omgeving. Nu is het hoog tijd voor een vervolg… Want werkt het echt om kunst toe te passen in de zorg- en welzijnssector? Dat laten we zien in het nieuwe magazine We Care! In deze tweede editie lees je de ervaringen van medewerkers, onderzoekers, deelnemers, kunstenaars, beleidsmakers, ontwerpers en wetenschappers.

lancering & opening

Donderdag 23 augustus lanceren we het magazine We Care!. Hierna openen we de expositie Who Cares Now?. Je bent vanaf 17:00 uur van harte welkom op Spoorlaan 21 i-k in Tilburg om hierbij aanwezig te zijn.

Van 23 augustus t/m 30 september is de expositie te bezichtigen in de expositieruimte van Kunstloc Brabant, locatie Spoorlaan.
 

meer weten over dit project? neem contact op met atty bax