terug naar projectoverzicht

Publicatie | Archief voor de Toekomst

project - kennis & dialoog

De zorg voor de nalatenschap van een beeldend kunstenaar is voor hun nabestaanden een omvangrijke taak. Bkkc deed binnen het project archief voor de toekomst onderzoek naar de dilemma’s rondom het beheer en behoud van nagelaten collectie(s) en archieven. Eind 2015 verscheen het e-book 'archief voor de toekomst'.

bestel de publicatie   

De publicatie is een praktische vertaling van de resultaten van het onderzoek en gebruikt de spelmetafoor om betrokkenen kennis te laten maken met de verschillende invalshoeken en belangen bij het spelen van dit ernstig spel. Kunstenaars lezen welke keuzes zij tijdens hun carrière ten aanzien van hun nalatenschap kunnen maken. Ze kunnen voorzorgsmaatregelen nemen die de taak van hun nabestaanden straks aanzienlijk zal verlichten. Nabestaanden krijgen een handreiking die hen door het sterk vernetwerkte kunstenveld heen leidt en in aanraking brengt met tips, tools en instanties die hen de helpende hand kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een rechtsvorm en het prioriteren van de taken die de zorg voor de nalatenschap met zich meebrengt. 

De publicatie biedt een blik op het speelveld, stelt de spelers voor en bespreekt het spelverloop. Om de publicatie in de toekomst up-to-date te kunnen houden is gekozen voor de digitale vorm. De publicatie is daardoor alleen verkrijgbaar als e-book.

bestel de publicatie

meer weten? neem contact op met bas veldhuizen

013 7508434 b.veldhuizen@bkkc.nl

meer informatie over het project archief voor de toekomst