terug naar projectoverzicht

werkconferentie | artist-in-residence programs today

project -

Wat is de artistieke noodzaak, wat is het plezier en waar liggen de kansen voor het innemen van een positie van werken in de marge van kunst en samenleving?

Voor artist-in-residence organisaties aangestuurd door kunstenaars en kunstprofessionals, is het faciliteren van artistiek experiment essentieel. Experiment dat vaak gerelateerd is aan de locatie van een programma waar lokale geschiedenis, identiteit en actuele kwesties onderwerp zijn van onderzoek. Experiment dat ook plaatsvindt in het ontwikkelen van structuren voor het produceren en tonen van kunst op eigen voorwaarden. Hierdoor ontstaan onder andere nieuwe modellen die de gangbare hiërarchische structuren van de kunstwereld en de samenleving weer openbreken.

versteviging positie air's

Door meer inzicht te geven in de intrinsieke waarde van context gerelateerde AiR programma’s, via een tentoonstelling en een werkconferentie, willen bkkc en DutchCulture/Transartists een slag maken in de versteviging van de positie van deze organisaties. Het programma wordt daarom ontwikkeld vanuit een lokaal en internationaal perspectief.

uitkomsten

De uitkomsten van de werkconferentie zijn de basis voor een document met aanbevelingen voor overheden, organisaties en makers, om toe te werken naar een diverse en duurzame kunstecologie.

onderzoek

In 2016 onderzocht Kim Vermeulen welke ontwikkelingen er gaande zijn in de wereld van artist-in-residences en het belang van deze organisaties voor de Brabantse kunstensector en beroepspraktijk? Lees meer

programma en aanmelden

Meer informatie over het programma en het aanmelden vind je hier

 

meer weten over de werkconferentie? neem contact op met Atty Bax

013 7508448a.bax@bkkc.nl