terug naar projectoverzicht

De Kunstopdracht 2016

project - verbinden

We ruiken, voelen, proeven, horen en zien de wereld om ons heen. Een wereld waarin technologie een steeds belangrijkere rol inneemt. Maar wat gebeurt er dan met onze zintuigen? En wat doe jij als beginnend kunstenaar met die kennis? Laat je inspireren tijdens De Kunstopdracht van maandag 23 t/m donderdag 26 mei.

de kunstopdracht

Ben jij beginnend beeldend kunstenaar, vormgever, av-maker, architect of multimedia designer. Ben je maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd of zit je in de eindfase van je studie. Heb je de ambitie om kunstwerken te maken voor het publieke domein en heb je affiniteit met kunst, technologie en onderwijs. Dan is De Kunstopdracht iets voor jou!

Als deelnemer van De Kunstopdracht doorloop je tijdens vier intensieve workshopdagen het complete traject van opdracht tot onthulling. Ervaren kunstenaars en curatoren staan als gastdocenten stil bij belangrijke aspecten zoals de opdrachtsituatie, financiële planning, contracten, pitchen en presenteren en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.

de eindopdracht

Het tweede onderdeel van De Kunstopdracht is een eindopdracht, die gekoppeld is aan een educatieproject voor het onderwijs. Je duikt tijdens deze opdracht in de wereld van de zintuiglijkheid van technologie. Want wat doet het met onze zintuigen als we al onze fysieke data kunnen meten en weten? En wat kunnen kunstenaar met deze kennis? Worden geur, smaak en tast in toenemende mate artistiek herontdekt of zijn we tegenwoordig steeds eenzijdiger gefixeerd op zien en horen? Na succesvolle afronding is je eindopdracht te zien op STRP Biënnale 2017 in Eindhoven.

'Dit alles bij elkaar was zo ontzettend inspirerend, niet alleen op kunstgebied, maar ook als ondernemer'

Martijn van Dalen (beeldend kunstenaar)

praktische informatie

De vier workshopdagen vinden plaats van maandag 23 t/m donderdag 26 mei van 10:00 tot 16:00 uur bij bkkc, Spoorlaan 21 i-k in Tilburg. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. We verwachten een actieve inzet en aanwezigheid tijdens de bijeenkomsten.

De Kunstopdracht organiseert bkkc in samenwerking met STRP Biënnale en Kunstbalie
 

meer weten over De Kunstopdracht? neem contact op met Netty van de Kamp

013-7508426n.vandekamp@bkkc.nl