terug naar projectoverzicht

OOR, een roeptoeter

project - verbinden

OOR van Jeroen Bisscheroux is een ‘landmark’ aan het eind van de geluidswal, gericht naar de A50 én naar de wijk Sonniuspark. OOR staat symbool voor veel zaken die in Son en Breugel speelden en spelen: bijvoorbeeld de luchtlanding op Sonniuswijk en muziek.

Roeptoeter

Wat maakt dit kunstwerk zo bijzonder en waarom past het zo goed bij de gemeente Son en Breugel? Wie goed kijkt en luistert ziet en hoort zelf ook de vele mogelijkheden die het kunstwerk biedt. OOR staat op het talud bij de wijk Sonniuspark langs de A50.

De omgeving rond Son en Breugel was ooit een oud en een aaneengesloten groen gebied. De A50 doorklieft letterlijk het gebied in tweeën. Fysiek is het niet meer mogelijk om van het ene gebied naar het andere te lopen. Roeptoeter OOR verbindt deze twee gebieden weer met elkaar. Door de roeptoeter te gebruiken kun je nog steeds direct communiceren met de overkant: een menselijke verbinding leggen met de gebruikers van de 'verzorgingsplaats voor dier, mens en auto' aan de andere kant van de A50.

OOR kan de verbindende factor zijn, een ontmoetingsplek, een uitkijkpunt, maar ook een landmark bij thuiskomst. Eind 2013 wordt het 25 meter lange kunstwerk OOR van kunstenaar Jeroen Bisscheroux op de noordelijkste punt van geluidswal in Sonniuspark officieel onthuld.

rol bkkc

OOR is gerealiseerd in opdracht van de gemeente Son en Breugel in samenwerking met Zaanlas BV en KWS Infra. bkkc verzorgde de opdrachtbegeleiding van dit traject in opdracht van de gemeente Son en Breugel.

De maker

De kunstwerken en interventies van Jeroen Bisscheroux spelen zich af op de snijvlakken van architectuur, vormgeving en kunst. De kunstwerken zijn geen statische objecten, maar nodigen uit tot interactie. Zijn missie: een bijdrage leveren aan het mooier maken van de leefomgeving en hoe wij als mensen daar mee om gaan en betekenis geven.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Netty van de Kamp

013-7508426 n.vandekamp@bkkc.nl