crowdfunding

< terug naar financiering

Crowdfunding is één van de drie financieringsinstrumenten binnen het impulsgeldenprogramma. Makers en culturele organisaties die een impuls geven aan de ontwikkeling van de Brabantse cultuursector door middel van crowdfunding, komen mogelijk in aanmerking voor een bijdrage uit de impulsgelden.

ik weet alles al - crowdfunding-project aanmelden

Lees vooraf alle informatie op deze website goed door!
Het budget voor crowdfunding binnen het impulsgeldenprogramma voor dit jaar is volledig toegezegd. Voor het jaar 2019 stellen de Provinciale Staten van Noord-Brabant opnieuw een bedrag beschikbaar voor het impulsgeldenprogramma. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de openstelling van de regeling in 2019.

Wat is crowdfunding?

Het concept is eenvoudig: als initiatiefnemer plaats je een kunstproject online met een wervende tekst, tegenprestaties en een aansprekend filmpje. Je stelt jezelf een deadline om een bepaald doelbedrag te realiseren. Vervolgens vraag je aan jouw achterban (particulieren en/of bedrijven) je project te steunen door middel van een donatie. Iedere donateur krijgt een beloning in de vorm van een van de tegenprestaties die jij zelf hebt bedacht.

voordelen

Buiten het feit dat crowdfunding ingezet kan worden om je project te financieren, heeft crowdfunding nog meer voordelen. Door crowdfunding creëer je als het ware en community van ambassadeurs rondom jouw project. Daarmee kun je laten zien dat er draagvlak is voor je project. Daarnaast draagt het bij aan de zichtbaarheid van je project. En ook in de toekomst kan je nog beroep doen op de ambassadeurs die je met je crowdfunding verzameld hebt. Crowdfunding kan dus een blijvend effect hebben!

ondersteuning bkkc

Wij helpen graag Brabantse projecten om hun financiering rond te krijgen. Daarom adviseren we makers en culturele instellingen bij hun crowdfunding. Daarnaast komen project die door bkkc begeleid worden mogelijk in aanmerking voor een impulsbijdrage.Crowdfunding binnen het impulsgeldenprogramma betekent: 70% van het bedrag dat je via crowdfunding wilt financieren, haal je binnen via een crowdfunding-platform. De overige 30% krijg je (na het behalen van je streefbedrag) uit het impulsgeldenprogramma.

Projecten die op dit moment onze ondersteuning krijgen vind je op Mestmag.nl.

Wil je advies? We helpen je graag! Klop wel tijdig bij ons aan.

hoe werkt het?

criteria

Aan welke richtlijnen en criteria moet een crowdfunding-project voldoen? Lees verder.

werkwijze

Lees hier hoe het aanmelden van een crowdfunding in zijn werk gaat.

veelgestelde vragen

Na het lezen van de regeling en de informatie op deze website heb je wellicht nog vragen. Wees gerust; je ben niet de enige. De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rij gezet!

meer weten over crowdfunding? Neem contact op met sam branten