terug naar projectoverzicht

hoi meisje | Jamila Smit

project - crowdfunding

Jamila Smit is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van haar afstudeerfilm is zij een crowdfunding gestart. "hoi meisje" is een fantasierijke film over (de grens tussen) realiteit en verbeelding.

het verhaal

De film gaat over Buffy, een verveeld meisje dat vastzit in de routine van
haar leven. Elke dag gaat hetzelfde: ze zit in de zelfde kamer, ze loopt rond in hetzelfde dorp en ze gaat om met dezelfde jongen. Ze fantaseert over een wereld waar alles interessanter is. Plotseling ziet ze een personage uit die wereld op straat lopen.
Ze gaat hem achterna, maar de fantasiewereld wordt duisterder en duisterder en beinvloedt de werkelijkheid.

inspiratie & stijl

Dit is Jamila's eerste film waarbij het verhaal vanuit haarzelf geschreven is. Het personage Buffy is gebaseerd op haarzelf. Jamila ziet deze film als een soort vervreemde versie van haar dagboek. Jamila zal de film niet alleen regisseren, maar ook draaien. Haar interesse heeft altijd al bij beide richtingen gelegen. Bij deze afstudeerfilm wil ze de kans grijpen om de twee te combineren.

Het wordt een kleurrijke film met statische en gestileerde beelden, waarmee een totaal andere wereld wordt gecreëerd. De fantasiewereld wordt niet in nabewerking gerealiseerd, maar wordt daadwerkelijk gebouwd in een studio.

Motivatie Kunstloc Brabant

De fantasierijke afstudeerfilm van Jamila Smit (AKV|St.Joost) over (de grens tussen) realiteit en verbeelding wordt haar visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan haar ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge filmmaker van harte!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met sam branten